“Goede voornemens”….

Stoppen met roken, minder drinken, minder snoepen en meer bewegen waren altijd de meest gehoorde ‘goede voornemens’ zodra een nieuwe jaar zich aandiende.

Anno 2020 hebben we het bij de start van een nieuw kalenderjaar nog steeds veel van dezelfde voornemens maar dan net even anders. Zo gaan we massaal voor Dry-januari, wat zoveel betekent als een maand lang geen alcohol drinken (na de Nieuwjaars-toost dan). Voor de verstokte carnavalist is dat een ware uitdaging met alle prins-uitroepingen, recepties en zittingen van dien. Voor alle anderen is het even doorbijten maar na 30 dagen kunnen ze de schade inhalen,….duh.

Gezonder eten valt tegenwoordig onder de rubriek: duurzamer leven. De broodtrommel gaat weer rijkgevuld mee naar het werk. De fruitschaal is sneller leeg dan de voorgaande weken, maanden, àls deze al leeg werd gegetenen de warme lunch wordt overgeslagen.

De sportscholen varen er wel bij. We worden bedolven onder reclames als twee maanden gratis sporten bij een nieuw abbonnement en meer van dat soort acties. Nicotinepleisters, afslankproducten….En dan te weten dat de goede voornemens gemiddeld niet langer dan een maand duren.

En ja, ik betrap mer er zelf ook op. Een keertje extra sporten, alleen in het weekend snacken en een warme lunch overslaan…ach die ene maand…

Gisteren gewoon weer lekker door het Limburgsche heuvelland gefietst. Frisse, gezonde lucht opgesnoven, heerlijk! Vandaag aan de wandel, heerlijk! Dat is meer dan een goed voornemen.

Christopher!