Welkom aan de coronafietsers #hou vol#


Wat doe je in coronatijden? Tijden waarin zoveel mogelijk thuis blijven, thuis werken en social distance het devies is. En waarin gedurende lange periode alleen wandelen en alleen individueel sporten, buiten is toegestaan?

Dan ga je met je hond wandelen! En heb er nog geen dan koop of leen je een hond. Òf
Je gaat fietsen. En heb je geen fiets dan koop je er één of leen je er één. Een sportoutfit heb je nog wel liggen, al is een fietstenue wel zo handig, zeker op zo’n hard zadel.

We zijn geen binnen-mensen, we zijn buiten-mensen en als fietsen daarvoor de sleutel is dan gooien we alle principes en vooroordelen over boord. Zelfs hen die de fietsers doorgaans liever van de weg zouden willen dúwen, gaan overstag.

En daar gaan ze met z’n allen…Herkenbaar aan de geleende én dus te kleine en soms pijnlijk te grote fiets of, de andere categorie: ‘ik laat me niet kennen en koop me meteen een flitsende Giant, Trek of Bianchi. Klikpedalen…wat zijn dat? Nee, ik heb nog sportschoenen, die zijn ook goed…óf….ja zeker….als we het doen dan doen we het goed, met alle gevolgen van dien!

Zo’n strak, gestroomlijnd, niets verhullend pakje gaat te ver voor de meesten en dus zien we ze gaan met wapperende mouwen en meer dan dat. Retroshirts zijn populair, waarschijnlijk omdat ze nog ergens in de kast lagen en anders is het vooral de merchandise van Team Lotto-Jumbo en Team Ineos wat goede zaken doet, deze dagen.

Oh ja, een helm...is dat verplicht? Die van zoonlief past vast wel en anders leen ik er wel eentje. Misschien ligt er bij de Lidl nog wat in de nonfood-bakken en anders biedt Marktplaats wel uitkomst…ook al is ie wat groot of scheef…. het gaat om het idee.

Zie ze gaan….beentjes mooi uit elkaar, trotse houding, zonnebrilletje op de neus en trappen met die nog wat bleke, ongeschoren, beentjes!

Omdat niet-noodzakelijk reizen niet is toegestaan, gaan ze eerst een rondje om de kerk maar zodra de burgervaders het heuvelland voor ons open maken, gaan ze met z’n allen naar het Limburgse heuvelland. Als we het doen, doen we het goed. En zie ze zwoegen, zweten en afzien, zeker met het mooie warme weer.

Maar nu komt het er op aan! De zomer doet even een stapje terug maar wielrenners niet. Zijn coronafietsers, mooi-weer-fietsers of hebben we er echte liefhebbers bij. We gaan het zien! Hou vol!!!

Christopher!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s