Luxe problemen zijn ook problemen

Nu de keuze voor een nieuwe racefiets met de Cube Agree C:62 is gemaakt (het hoge woord is eruit, nu nog hopen op de afgesproken levertijd) doemt het volgende (luxe) probleem op. Hou ik mijn huidige fiets, Ridley Fenix SL30 als winterfiets of ga ik voor bijvoorbeeld een GravelRacer, Crossfiets of een ander alternatief.
Ik heb nooit eerder een tweede fiets gehad maar de laatste, milde (covid)winters, fiets ik gewoon door waardoor de fiets meer aan slijtage onderhevig is.
En om nogmaals te benadrukken, ik ben zelf geen mecanicien, alles behalve….en datvweegt zwaar mee!

Ik ben een 95% wegrijder (en dan vooral in het heuvelland) waarmee ik goed wegkom met de Ridley (6 jaar oud, 11 speed, 28-11, Ultegra) maar ik zou graag wat dikkere banden (dan 25mm) monteren en eventueel overstappen naar schijfremmen. En dat is puur een gevoelskwestie….heeft niets te maken met rolweerstand of wat dan ook. Met de velgremmen kan ik misschien wel nog 28mm rijden maar meer niet.
Voor de Ridley ga ik nu op MP waarschijnlijk een leuke prijs krijgen en toevoegen het budget waarmee ik best een aardige nieuwe of bijna nieuwe Gravel(racer) of een ander alternatief kan vinden.

Zoals gezegd een luxe probleem maar dat is ook een probleem

En om daar nog maar even op door te gaan..…kledingkeuze is in deze (bijna) voorjaarstijden ook zo’n ‘dingetje’. Vroeg vertrekken betekent vaak een koude start maar 3 uur later kan het best zweten zijn. Volgens mij is er geen enkele sport waarbij er zoveel verschillende kledingstukken en accessoires zijn. Een cap en mutsje voor onder de helm, een buff/sjaaltje voor je nek, armstukken of toch lange mouwen; een windstopper misschien, beenstukken of toch nog een lange broek. Duivelse dilemma’s, luxe problemen en dan hebben we het nog niet over het fenomeen overschoenen. Bij geen enkele sport zie je zoveel verkleedpartijen, soms tijdens de wedstrijd, soms zelfs al fietsend. Don’t try this yourself want dan zou het wel eens snel afgelopen kunnen zijn met deze luxe problemen.

Christopher!


Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s