11-28 en daar moet ik het maar mee doen

‘Ik ben fietser, geen mechanicien’, schreef ik al eerder….dus wanneer het gaat over meer dan alleen bandjes vervangen, haak ik meestal als eerste af. Zo ook wanneer het gaat over cassette, tandwielen of simpelweg verzetten. Verzet associeer ik bij voorbaat met iets anders dan fietsen al is het onder ons fietsers een regelmatig gebruikte term, vakjargon zeg maar. Onlangs, aan de vooravond van onze fietstrip naar de Dolomieten, laaide de discussie weer op. Hoewel van een echte discussie met mij als gesprekspartner eigenlijk geen sprake kan zijn.

Sinds de vorige fietstrip, in Bormio, aan de voet van de Stelvio, Gavia en Mortirolo, kan ik er een beetje over meepraten. Omdat het ook toen voor enkele fietskompanen een issue was, heb ik. meegeluisterd met de kenners en de wannabees. Daarna ben ik zowaar tandjes gaan tellen want dat is wat ’t is….kwestie van tandjes tellen. Sindsdien weet ik dat ik ‘een 11-28‘ rij, en daar moest ik het toen mee doen.

Ik ben meer van ‘de benen moeten het toch doen‘ of ik nu een groter of kleiner verzet trek en duw, op het vlakke, in het heuvelland of in het hooggebergte. Wanneer onze fietsmaten ‘van boven de rivieren’ voor een weekendje Limburgs heuvelland komen afzakken, hebben ze vaak het klim/bergverzet gemonteerd. Ik vind dat nogal wat, bijna indrukwekkend zelfs, want in zou zelf niet eens weten weten hoe. En dan hebben ze het meestal over 30 of 32 achter.

Naarmate de fietstrip naderde, hoorde ik dat vaker en werd ik meegetrokken in dit vraagstuk. Het trapt net even wat makkelijker, wat soepeler en wie wil dat nu niet. Ik probeer al klimmend altijd nog een tandje over te houden ‘ voor als het echt niet meer gaat’ en dat lukt me nog steeds heel aardig. Zo ook tijdens de recente Dolomietentrip. Maar ook ik word een dagje ouder en dat betekent niet per definitie dat het makkelijker gaat worden.

Misschien toch eens wat nadrukkelijk over nadenken en me erin gaan verdiepen? Maar wanneer dan de eerst volgende vraag gaat over de kooi, let wel, de verlengde kooi, ben ik je al kwijt en goed ook. Ik ben echt geen mechanieker en dat zal ik ook niet worden. Wie weet bij een volgende fiets dan maar gaan voor een 30’er of 32’er. Voor nu is het 11-28 en daar moet ik het maar mee doen!

Christopher!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s